De eerste versie van Ticket to Ride zag in 2004 het licht. Inmiddels zijn er wereldwijd 3 miljoen exemplaren de basis van dit treinenspel verkocht. Het dankt zijn succes onder meer aan de grote doelgroep die het aanpreekt. Het scoort goed bij families en wordt gezien als een goede kennismaking met “moderne” bordspellen. Daarnaast kan ook de fanatieke bordspeler er voldoende plezier aan beleven. 

Al dan niet door de jaarlijkse nieuwe uitbreidingen met een nieuwe kaart en nieuwe regeltjes, blijft het nog steeds mateloos populair en staat de teller inmiddels op 8 miljoen verkochte spellen van de basis en zijn uitbreidingen.

In Ticket to Ride verzamel je kaarten om treinroutes te leggen. Je scoort punten afhankelijk van de lengte van de routes en aan het eind van spel als je je geheime route kaarten hebt weten te vervullen.

Ons Ticket to Ride assortiment is in drie categorieen op te delen. Zo zijn er allereerst de zelfstandig te spelen spellen (standalone’s). Daarnaast zijn er verschillende uitbreidingen, inmiddels al 7 volumes. In deze volumes zitten 1 of 2 nieuwe landkaarten of extra route kaarten (1910 en 1912).

Uitbreidingen

Stedentrips

In 2018 verscheen Ticket to Ride New York en luidde daarmee de start van een nieuwe Stedenserie. Zelfstandig speelbare kleinere versies van het spel. Met een zelfde beleving speel je het spel in 15-20 minuutjes. Ideaal voor fans of als je wilt kennis maken met het spel.

In Ticket to Ride New York razen taxi’s door Manhattan uit de Jaren ’60. In Ticket to Ride London leg je met de iconische dubbeldekker busroutes aan.  Onlangs verscheen de variant Ticket to Ride Amsterdam,  waar het Amsterdam uit de Gouden Eeuw het decor is.

Ticket to Ride voor de allerkleinste

Er zijn ook kinderversies van Ticket to Ride. Hierbij worden geen plaatsnamen gebruikt maar afbeeldingen zodat uw kind dit al kan spelen nog voor het kan lezen.

ticket to ride mijn eerste reis

Product added to wishlist