Ticket to Ride is een spel dat eigenlijk voor iedereen geschikt is. Het is een goed spel om de spellencollectie mee te beginnen, maar ook gevorderde spelers kunnen zich hier prima mee vermaken.

De eerste editie van Ticket to Ride verscheen in 2004 met de kaart van Amerika. Een jaar later kwam de Europa-versie uit. Sinds die tijd zijn er regelmatig uitbreidingen en nog drietal basisspellen (Germany, Nordic Countries en Rails & Sail) verschenen.

Uitbreidingen

Stedentrips

Naast de verschillende edities van het grote spel zijn er inmiddels ook al drie stedentrips in Ticket to Ride vorm. Het is wel duidelijk dat ze hier de belangrijkste steden voor kiezen :-).

Als eerste kwam de editie uit voor London, waar de treintje zijn vervangen door dubbeldekkers. Bij de tweede editie New York is het vervoersmiddel de beroemde taxi (ook in andere kleuren dan geel). De derde versie Amsterdam (verschijnt binnenkort) heeft koetsjes. Deze versie speelt zich namelijk af in de Gouden Eeuw.

Ticket to Ride voor de allerkleinste

Er zijn ook kinderversies van Ticket to Ride. Hierbij worden geen plaatsnamen gebruikt maar afbeeldingen zodat uw kind dit al kan spelen nog voor het kan lezen.

Product added to wishlist